Då har det äntligen blivit dags att starta våran utomhussäsong! Det gjordes med AC Paintballs Airsoft event som ägde rum 14 maj  i Uppsala. Det hela började med incheckning och betalning på 175 kr/pp för spelet, du kunde även förbeställa din lunch som bestod av Grillad hamburgare och Pommes( om du inte hade egen med dig. )

Det här var Nordic Legends första utomhusspel, även det första på deras Arena. Det var roligt att se så mycket folk utomhus, höra deras musik på högtalare som gav en härlig spel-känsla, som gjorde oss alla taggade.

Nästa steg var att förbereda sig inför “Chroning” vilket tog en stund med tanke på kön. Det gjorde inget för då fick vi tid för att förbereda vår utrustning och göra oss redo inför samling klockan 10.00.

Det fanns även möjligheter att gå runt och titta på loppis, där andra spelare sålde div utrustning. Vi hade även Wizeguy på plats som sålde saker såsom stövlar och vapen. Wizeguy var även de som bidrog med pris på CQB tävlingen. Vi hade enormt tur med vädret, en strålande dag. Väldigt roligt att gå runt och tala med massa folk, väldigt fint planerat och alla var supertrevliga. 

gametime

Så var det äntligen dags för vår första match, som vi var taggade 🙂 Vi blev indelade i 2 stycken grupper, blå och röd. Det var omkring 50 personer i vardera grupp. Vårt mission var enkelt- håll dig vid liv, spring mot Rush-field ( se kartan ) försök nå flaggan och hissa respektive färg för att vinna. Detta game varade 45 minuter. Det fanns  även andra uppdrag som var ute i Woods -field. Där skulle man ta sig in och försöka att aktivera en bomb som fanns där för att få mer poäng. Nu så här i efterhand så kan vi säga att det var sjukt roligt att spela på den här typen av Arena. 

Det fanns så många hinder, det fanns tillochmed en gammal buss i terrängen och gamla bilar att smyga bakom, väldigt autentiskt. Som ni ser på kartan så ser ni respektive startplats för de båda lagen, vilket gjorde att man fick springa och svettas i den 22 gradiga sommarvärmen som vi hade. Otroligt kul, vi kan gott rekomendera den här arenan. Hit kommer vi gärna tillbaka igen. Uppsala ligger inte mer än omkring 50 minuter från Stockholm.

CQB TÄVLING

Klockan 12.00 var det dags för CQB-tävling. Här var det 15 lag om 2 personer anmälda. Upplägget var att ta sig till mitten av banan, ta en flagga och springa till motsatta sidan, bäst av tre var det som gällde. Vann du 2 gånger så var det alltså klart. Detta var superkul då alla  fick ha samma typ av vapen som man fick vid starten med 2 stycken magasin ( HPA milsig carbines )för att göra det hela rättvist, vilket var smart. Det var även dessa vapen som var vinsten. ( 2stycken helt nya ) Stort tack till Wiseguy för fint bidrag till tävlingen. För vår del så slutade vi på en åttonde plats. 

Avslutningsvis så fick vi en jättefin dag, kul att se så många och fint anordnad av AC. Hit kommer vi återvända många fler gånger i sommar.