Efter research så kom vi fram till att det var dags för oss att anmäla lagen till en heldags-milsim. Det har vi tänkt på sedan vi startade med Airsoft. Lördagen den 11 juni var det dags för spel i Rosersberg, norr om Stockholm. 

Vi skulle vara på plats kl 08.00. Vi åkte i god tid och blev väl bemötta och incheckade. Vi passade även på att köpa det vi saknade som var en sjukvårdsbindel och en varsin orange “killrags”. Arrangören  delade ut en karta på hela spelplanen med olika punkter som ni ser på bilden.

Eftersom vi kom så tidigt  så passade vi på att hälsa på “Stars Tactical” pop up butik, där de sålde olika Airsoft produkter. Du kunde även få påfyllnad av luft om du önskade. De var jättetrevliga att prata med i väntan på starten.

milsim7

Vi skulle vara spelredo för Briefing kl 10.00. Här skulle arrangörerna förklara de olika punkterna på kartan och lite vad som gäller. Vi blev  indelade i två grupper, en röd och en gul grupp. Därefter skulle man själv ta sig ut till sina respawn. Vilket tog omkring 15 min att gå till. Eftersom det här var vår första milsim så hade vi höga förväntningar och såg fram emot att få spela ute – i riktig militärsimulator ute i skogen.

Efter att ha gått över stockar och stenar så önskade man att man hade haft med sig en machete 🙂

När vi äntligen kom fram till våran respawn skulle vi invänta hela truppen. Väl samlade så tog arrangören fram sin karta och började förklara om upplägget för att kunna ta över alla fyra punkter och samla så mycket poäng som möjligt. 

Här gick det ganska fort, hela truppen tog fram sina kartor för att bestämma hur vi skulle dela in oss för att lyckas ta så många punkter som möjligt. De viktigaste var de som är gulmarkerade från 1-4. För att kommunicera med alla i gruppen så använde vi oss av ett chatprogram som heter telegram. För att få tillgång till chatten i  Squadgruppen behövde man scanna en QR kod. Vi på Nordic Legends bestämde oss tillsammans med två andra grupper att vi skulle sikta in oss på nummer 2 då den låg närmast våran respawn “RS”

Sammanfattningsvis så hade vi otroligt roligt. Vi som grupp fick lära oss väldigt mycket, som vi tar med oss till  nästa gång. En av de viktigaste redskapen som vi fick lära oss den hårda vägen var- ha med myggmedel när du spelar i skogen…

Stort tack till Nordic Milsim, jättekul att få komma till er.